Elisabet Dijkstra

Ik ben een spreekster en workshopleidster die met hart en ziel werkt bij Zij Ontkiemt. God eren, harten raken en meebouwen aan persoonlijke- en geloofsontwikkeling is mijn passie. Vanuit mijn enthousiasme, leergierigheid, creativiteit, integriteit en analytisch vermogen organiseer, creëer en spreek ik graag. Het is mijn hartsverlangen dat Gods Koninkrijk doorbreekt en dat jij hierin Zijn stem verstaat en Zijn stemt kunt zijn.

Waar ik begon als leerkracht in het basisonderwijs, daarna een eigen praktijk als kinder- en jeugdtherapeut had en genoot van het werken met kindertekeningen, bleef Hij spreken. Zo ontkiemde er iets nieuws: Zij ontkiemt.

Naast Zij Ontkiemt ben ik moeder van drie jonge kinderen, echtgenote van Harmen en wonend op een biologisch melkveebedrijf. Ik hou van diepgang, echtheid en een goed gesprek. Er gaan bij mij liters thee doorheen en ik kan moeilijk “nee” zeggen tegen chocola. Ik ben een echte boekenwurm en voordat ik er erg in heb lees ik meerdere boeken tegelijk. Deze bevatten vaak een combinatie van psychologische en theologische onderwerpen. Daarnaast wandel ik graag, waardoor ik mijn hoofd leeg kan maken en er vaak nieuwe inspiratie en inzichten ontstaan.

Zij Ontkiemt is Zijn plan

God was er al die tijd al

Als meisje was ik al nieuwsgierig naar God. Ik was op zoek naar diepgang, want er moest toch meer zijn dan alleen de Bijbelverhalen? Ik was ervan overtuigd dat het ging om die relatie met God, maar hoe krijg je die? In mijn omgeving kreeg ik als meisje niet echt een antwoord op deze vraag of praktisch onderwijs wat mij verder kon helpen om te bouwen aan die intieme hartsrelatie met Hem.

Met mijn fijngevoeligheid ervaarde ik veel, maar was dit dan God en hoe kon ik dan onderscheiden dat Hij het was? Gaandeweg ontdekte ik dat God al die tijd al aanwezig was en tot mij sprak. Ik kom uit een christelijk nest, ging naar de kerk, maar het was God die mij op 13 jarige leeftijd zo aanraakte. Ik kreeg antwoorden maar er ontstonden ook weer heel veel nieuwe vragen. Ik las veel boeken en ontdekte dat het niet alleen om kennis gaat maar ook om het toepassen daarvan.

Wat verborgen was werd zichtbaar

Op een gegeven moment kwam ik in omgevingen waar profetie heel normaal was. De profetische woorden die ik van anderen mocht ontvangen waren zo raak. Zo ontving ik jaren geleden een profetie: ik zou gaan spreken voor een groep mensen. Deze profetie werd meerdere malen door anderen bevestigd. Gaandeweg werd het steeds duidelijker voor welke doelgroep en met welke talenten ik God mocht dienen. Ook in mijn dromen sprak Hij, waarin beelden over eerder gekregen profetieën bij elkaar kwamen.

Dit alles maakte zo’n grote indruk op mij waardoor ik nieuwsgierig werd naar de gave van profetie. Hoe kon het dat zo’n krachtige beschikbare gave veelal op de plank blijft liggen? Vanuit die nieuwsgierigheid gaf ik mij op voor een cursus profetisch schilderen. In die beelden op het doek kwam naar voren dat ik naast spreken ook God met mijn creatieve talent mocht gaan dienen. Mijn allereerste profetisch schilderij was dus het beeld was voor wat ik nu doe: het geven van workshops profetisch schilderen. Ik was diep geraakt door het feit dat Hij mij beter kent dan ik zelf. In korte tijd kwam steeds Jesaja 43 vers 19 tot me:

"Zie ik ga iets nieuws verrichten, Nu ontkiemt het, heb je het nog niet gemerkt?"

God wil altijd iets nieuws doen, ook in jou. De naam ‘Zij Ontkiemt’ is hieraan ontleend. Hij liet me steeds meer zien wat dat ‘nieuws’ inhield. Daardoor werd ik zo aangevuurd om, datgene wat blijkbaar al in mijn hart zat, te laten ontkiemen. Ik besloot om een sprekerstraining bij Paulien Vervoorn te gaan volgen. Elke keer als ik over en met Hem spreek ervaar ik een intense liefde in mijn hart. Hij heeft me laten zien dat er nog meer zal gaan ontkiemen en daar kijk ik ontzettend naar uit.